21 Temmuz 2012 Cumartesi

Pit-Fighter dosyası


     Pit-Fighter tüm dövüş oyunları içersinde en umursamaz güdüklüğe sahip olması sebebiyle kalbimde taht kurmuş,en güzel yerimde olan bir tuhaf arcade oyunudur.

     Buzz, Ty ve Kato isimli güreşçi, karateci ve kickboksçu üç kafadarın önüne gelenin ağzını burnunu çarşamba pazarına çevirmesi üzerine kurulu bir hikayesi vardır oyunun. Tüm oyunlarda bir mekan bütünlüğü olmasına karşın (toprak, asfalt, tahta, hava, gök) bu oyunda bilinmezlik içerisinde askıda durmaktasınızdır. Kapalı hangar gibi bir mekanda hiçbir dövüşçünün giymeye cesaret edemediği kırmızı şalvar, fıstık yeşili tayt, pembe atlet gibi aksesuarlarla dövüşülmektedir. Oyunun en özel farklılıklarından biri de vuruş teknikleridir. Yumruk ve tekme gibi darp hareketleri bu oyunda daha çok bir ilacın yan tesirini görmüş ya da eklem bozuklukları dolayısıyla fizik tedavi seansında görülecek tarzda sara krizi hareketlerdir. Kollar insandan bağımsız kendine özgü bir senkronla hareket eder. Bu vahim tabloyu kısılmış bacakların ardında kıpırdayan mavi taytlı veya kırmızı bir popo takip eder. Diğer güzel yanlarından biri de bu oyunda bağıra bağıra sizi gaza getiren sehircilerinde oyuna müdahil olabilmesidir. Siz rakibinizin kolunu bacağını kırarken aniden seyircilerin arasından sadece bacaklarını oynatarak elinde bıçakla bir arkadaş gelip bıçağı size sokuverir. Oyunumuzun bonus aşaması hiçbir oyunda rastlanmayacak yabaniliktedir. Üç ayrı forkliftin üzerinde duran kafadarlarımız buraya güç gösterisi yapmaya değil de daha çok Batman'da yapılacak olan tapu kadastro inşaatına amele seçmeye gelmiş gibidirler. Konu yevmiyeye gelince o zaman brutalty başlamaktadır sanki.
     Tarafımca gözlemlenen diğer bir nokta da Mortal Kombat'ın ilk adımları bu oyunla atılmıştır. Kombat'ta kullanılan Fatalty, Victory, Brutalty gibi geyik kavramlara bu oyunda değinilmiştir.
Saygılarımla.

2 yorum:

  1. aslında buzz işi gücü bırakıp emekliye de ayrılmış fakat bu işler onun peşini bırakmamış sanırım...

    YanıtlaSil
  2. Bodrum'da ayvalık yapan bir dükkanda görmüştüm en son.Bırakmıştı kendini.

    YanıtlaSil